Een vorkheftruck is een mooi apparaat

Want met een vorkheftruck kun je veel! Je kunt er mee laden en lossen, mee stapelen, slepen en verplaatsen. En dat terwijl een vorkheftruck in verhouding maar een klein apparaat is. Het omgaan met een vorkheftruck is nog niet zo gemakkelijk als het eruit ziet. Deze machines hebben een speciale bediening en de bestuurder heeft een timmermansoog nodig om de pallets met goederen goed te kunnen verplaatsen. Een opleiding tot heftruckchauffeur is dan ook voor iedere magazijnmedewerker echt aan te raden. Je weet dan precies hoe de heftruck werkt én hoe je er veilig mee kunt omgaan.

Een vorkheftruk wordt binnen of buiten gebruikt

De meest voorkomende locatie om met een vorkheftruck aan de gang te gaan is in een magazijn. De producten staan daar op pallets en die zijn, dankzij de "lepels", de twee uitstekende metalen strips aan de voorkant van de heftruck, precies goed op te pakken en te verplaatsen. Toch zijn er buiten ook toepassingen voor een heftruck te benoemen. Wat denk je van het verplaatsen van bigbags met grind? Deze bigbags staan dan misschien niet op een pallet, maar kunnen toch opgepakt worden door een heftruk. Dankzij de heftruck, of deze nu binnen of buiten aan het werk is, loopt de logistiek van het bedrijf als een zonnetje.

Welke brandstof gaat er in een heftruck?

In Nederland is de meest gebruikte brandstof in een vorkheftruck LPG. Dit omdat deze brandstof ook binnen gebruikt mag worden. Diesel is vooral voor de grotere heftrucks die buiten aan het werk gaan. Je ziet ook steeds meer elektrische heftrucks. Dat zijn natuurlijk de vorkheftrucks van de toekomst. Ook de manier van verplaatsen kan per heftruck verschillen. Bij heftrucks die binnen aan het werk zijn, zul je vooral luchtbanden zien. Heftrucks die buiten, in de modder, werken, hebben meer baat bij rupsbanden. Het is maar net waar je de vorkheftruck voor nodig hebt.

Een heftruck kopen? Dat kan!

Als je bedrijf steeds een beetje groter wordt en je een extra heftruck nodig hebt, dan hoef je maar even online te gaan en je ziet wat er allemaal mogelijk is. Er zijn vorkheftrucks in alle soorten en maten en voor allerlei verschillende toepassingen. Door precies die heftruck te kiezen die je nodig hebt, kun je je bedrijf steeds wat meer uitbreiden. Natuurlijk wil je het apparaat werkend zien voor je het aanschaft. Maak daarvoor via de site een afspraak met de verkopende partij en voor je het weet kun je weer verder met je werk.

Geef een reactie