Een avontuur vol cultuur, historie en romantiek

Nu we ons thuis moeten vermaken, heb ik besloten om eindelijk eens de fotoboeken te maken van alle voorgaande vakanties. Je herkent het misschien wel. Tijdens de vakantie, het weekendje weg of de stedentrip maak je ontzettend veel foto’s. Je hebt de intentie om deze allemaal ooit samen te voegen in een fotoboek. Eenmaal thuis ruim je alles op, doe je de wasjes en plof je op de bank terwijl je met jezelf de belofte maakt dat je het volgend weekend wel gaat doen. Uiteindelijk komt er niets van terecht. Daarom besloot ik juist nu dit te doen. Ik ben inmiddels alweer mentaal terug gereisd naar een aantal prachtige vakanties waaronder een avontuur vol cultuur, historie en romantiek.

Het land van passie en liefde

Waar vond dit avontuur plaats? Zoals je misschien al vermoed was ik in het land van passie en liefde: Italië. Een paar jaar geleden besloten mijn vriend en ik voor onze anniversary een lang weekend weg te gaan. In eerste instantie wilden we eigenlijk in Nederland blijven, maar door toeval viel onze keuze uiteindelijk op een stedentrip Venetië. Allebei zijn we namelijk gek op de Italiaanse keuken, maar we waren nog nooit in Venetië geweest. Dus het leek ons een geweldige keuze, zeker omdat we ook iets romantisch te vieren hadden.

Vanaf het water de stad ontdekken

Het was onvoorstelbaar romantisch. We waren in het voorjaar gegaan en hierdoor hing er al een soort zoete, liefdevolle sfeer in de stad. Toen we een gondelrit maakten, keek ik mijn ogen uit. Je hebt vast van die romantische gondelvaarten wel in films gezien. In het echt is het redelijk vergelijkbaar, maar wat ze vaak niet laten zien is hoe prachtig Venetië is vanaf het water. Ik raad je aan om ruim de tijd voor de gondelvaart in te plannen. Tijdens onze vakantie vonden we het heerlijk om meerdere keren rond te varen. Zo konden we van het uitzicht genieten én allerlei geweldige foto’s schieten voor het fotoboek later – en ik kan je nu vertellen dat er echt een paar pareltjes tussen zitten! Als ik er naar kijk, dan zit ik gelijk weer in die knusse gondel met mijn vriend.

De hele stad in één keer bewonderen

Uiteraard hebben we diverse bezienswaardigheden bezocht tijdens de stedentrip Venetië. Wat echt opmerkelijk was en aan de foto’s te zien ook de meeste indruk op ons had gemaakt, is het Fondaco dei Tedeschi. Dit is een uniek uitzichtpunt waar je echt de hele stad in één keer kunt bewonderen. Je hebt namelijk 360 graden uitzicht op dit gratis uitzichtpunt. Ja dat las je goed: gratis!

Heerlijk op gemak een fotoboek maken

Zo kan ik nog uren doorgaan over ons heerlijke avontuur in Venetië. Het is echter tijd dat ik deze blog afrond en weer verder ga met het maken van de diverse fotoboeken. Mijn tip voor jou in deze corona tijd: ga er lekker voor zitten (desnoods in de tuin) en maak die fotoboeken terwijl je heerlijke herinneringen ophaalt en even weg bent uit het heden.

Geef een reactie