Fietsen

Fietsen is populairder dan ooit. Nederland is altijd al een groot fietsland geweest maar sinds de uitbraak van de Corona pandemie is het helemaal losgegaan. De afgelopen maanden zijn veel mensen gaan fietsen die dat voorheen niet of weinig deden. Fietsen is ook in deze tijd een veilige en ontspannende vrijetijdsbesteding. Het aantal verkochte fietsen is de afgelopen periode gigantisch gestegen. Het was deze zomer ook te merken op de diverse fietspaden dat de fietsdrukte toegenomen is. Naast de recreatieve fietsers op hun gewone fiets of e-bike is ook het aantal wielrenners fors toegenomen. De groepen wielrenners kwamen we in de zomermaanden altijd al tegen op de weg maar nu is ook deze groep flink gegroeid. En als we een beetje een mooi najaar en een warme winter krijgen dan kunnen we ook in deze maanden lekker door blijven fietsen.

Waar koop je je fiets

Er zijn vele aanbieders op de markt van fietsen. Zowel online als bij de traditionele fietsenwinkels is er volop aanbod. Het is van belang om vooraf te bepalen wat je belangrijk vindt bij de aankoop en ook daarna met betrekking tot de service en onderhoud van je fiets. Kies je puur voor de goedkoopste fiets dan kan het gedurende de periode dat je de fiets gebruikt wellicht tegenvallen met de onderhoudskosten. Online bestaat er ook een concept waar je voor de aanschaf je fiets kan testen in diverse winkels. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt. Na aanschaf van je fiets kan je bij problemen of onderhoud gebruik maken van service aan huis. De aanschaf van een fiets is voor velen best wel een flinke uitgave maar door je goed te laten adviseren kan je de juiste keuze maken. De keuze is in ieder geval enorm groot, of je nu een damesfiets of een herenfiets zoekt, sportief of elektrisch er is voor iedereen wel iets te vinden.

Fietsroutes en tochten

Nederland staat niet voor niets bekend als fietsland. Veilige, comfortabele fietspaden, lekker vlak en je fietst zo van het ene landschap in het andere. Een mooie fietsroute vinden is heel eenvoudig. Er is ruim 33.000 km aan bewegwijzerde fietsroutes uitgezet. Voor een kort fietstochtje zijn de knooppuntroutes ideaal. Heel eenvoudig van bordje naar bordje fietsen is ideaal en leuk om ook eens in een ander omgeving te gaan fietsen. Naast de korte routes zijn er ook diverse meerdaagse routes uitgezet. Voor de gevorderde fietser of voor een fietsvakantie zijn deze routes perfect.

Geef een reactie