Slaapkamer hacks

Een slaapkamer is meer dan alleen maar om in te slapen. Het is iedere dag de start en het einde van je dag, dus er mag best wat liefde in worden gestopt. Maar vaak is de ruimte beperkt. Daar moet je dus slim mee om gaan. Tips om jouw slaapkamer te upgraden!

Bed-tafel

Ideaal voor alls je je bed niet uit kan komen, en lekker wil ontbijten in  bed: een verrijdbaar tafeltje iets breder dan je bed, die je over je bed heen kan schuiven. Wanneer je uit bed komt, schuif je hem weer terug tegen de muur en fungeert het tafeltje als muurplank.

Verlichting in je kast

Niets is zo vervelend als een slecht verlichte kast, waar je tien keer het verkeerde kledingstuk uit pakt voor de goede te pakken. Als je een inbouwkast hebt, is het heel chique om led inbouwspots te plaatsen. Heb je een losse kledingkast, dan kan je dit oplossen door lichtstrips. Je kan het ook zo installeren, dat de lichten aan gaan wanneer jij je kast deuren opent.

 De achterkant van je deur

Niet genoeg op berg ruimte? En waar laat je je natte handoeken? Gebruik de achterkant van je deur als extra hanngplekjes!

Verhoogd bed

Nog steeds ruimte te kort? Onder je bed is eigenlijk veel vierkante meters aan loze ruimte. Als je bed laag is, plaats hem dan op verhogingen. Dit kunnen simpelweg stabiele houtjes zijn, maar je kan ook varianten kopen waar een stopcontact in is geïntegreerd. Zo heb je ineens een hele hoop extra bergruimte! Een tweede optie is een nog hoger bed te kiezen waarbij lade kasten geïntegreerd zitten.

Wasmand

Ligt jouw was ook overal verspreid in je kamer? Zorg dan voor een ‘toegankelijke’ wasmand. Dat wil zeggen eentje waarbij het zo min mogelijk moeite kost om je was er in te stoppen. Bijvoorbeeld een waszak die je aan de achterkant van je deur hangt.

Privacy

Grote ramen in je slaapkamer? Niets is zo vervelend als je zorgen moeten maken om glurende buren wanneer je je omkleed. Bedek een laag van je ramen met translucente plakfolie. Zo heb je wel licht, maar geen zicht. Ook ideaal als je uitzicht wat matig is.

Kastloos

Maak je eigen inloopkast! Als je geen kast hebt, kan je er voor kiezen je bed iets van de muur af te plaatsen. Scheidt de ruimte er tussen af (met gordijnen of planken), installeer wat planken aan de muur en voilá, je hebt je eigen inloopkast.

Zoals je leest, kansen genoeg in iedere slaapkamer!

Geef een reactie