Een veilig huis

Een inbraak. Veel mensen zijn niet echt bezig met de inbreekveiligheid van hun woning. Maar als er ooit in je huis is ingebroken, zal je er nooit meer hetzelfde wonen. Een vreemdeling heeft voorgoed de integriteit van jouw paleisje geschaad.

 Vraag jezelf daarom eens af, hoe veilig is mijn huis? In deze blog schrijf ik in ieder geval een aantal tips om dieven te slim af te zijn.

1. Houd je huisdier geheim

Je kent ze wel, een bordje met een hond en de tekst ‘ik waak hier’ groot bij de ingang van het erf. Adverteer nooit met het feit dat je een huisdier hebt. De bedoeling van de bordjes werkt averechts. Als er namelijk een dier in huis rond loopt, zullen er waarschijnlijk geen bewegingssensoren hangen, anders zouden de dieren die constant af laten gaan.

2. Kattenluikjes

Een kattenluikje is misschien een goed gemak voor je kat, maar ook een heel zwak element van je deur. Inbrekers kunnen eenvoudig een kattenluik openbreken en je huis binnenkomen.

3. Verstop je waardevolle spullen

Natuurlijk zijn dieven uit op je meest waardevolle spullen. Maak het ze daarom niet te makkelijk, en stop deze goed weg. Een inbreker zal bijvoorbeeld nooit op zolder of in je kelder kijken, gezien ze daar opgesloten kunnen zitten als er plots iemand thuis komt. Stop ook nooit je spullen in koffers, want verpakt en al maakt dat inbrekers wel heel makkelijk deze mee te nemen.

4. Huis te koop

Als je huis te koop staat, wees dan extra voorzichtig. Er is immers een hoop informatie over jouw woning beschikbaar: foto’s, plattegronden, een hele virtuele tour voor je inbreker. Zo kunnen ze eenvoudig hun weg naar binnen en naar buiten inplannen.

5. Kranten stopzetten

Als je een poos op vakantie gaat, zet dan je kranten stop. Een stapel kranten op de deurmat is hét welkomstsignaal voor een inbreker. Die weet dat hij ongestoord zijn gang kan gaan in jouw huis.

6. Investeer in goede sloten

Hoe goed zijn de sloten in jouw huis? Vraag desnoods een keer een adviseur om langs te komen. Investeer in goed kwaliteit ijzerwaren.

7. Open brievenbus

Evenals het kattenluik, is een brievenbus een relatief eenvoudige route je huis in. Slimme inbrekers zullen namelijk eerst door het luik spieken. Vervolgens kunnen ze met een lange stok de sleutels uit je deur trekken. Bewaar dan ook nooit sleutels in je deur en bedek je brievenbus met een dubbele bak of rooster.

8. Het verhaal van de taxi

Evenals kranten op de welkomstmat, is ook een taxi bij vertrek hét signaal voor een inbreker dat hij of zij vrij spel heeft.

Geef een reactie