Backpackhacks

In je eentje backpacken is een van de meest vrije ervaringen die je kan hebben. Ook al wil je je vakantie zo vrij en ongepland mogelijk houden, het is wel handig om je een klein beetje voor te bereiden op je grote reis. Er zijn veel kleine handigheidjes die je reis een stuk makkelijker maken: backpackhacks! In deze blog lees je daar meer over.

De tas

De eerste hack is niet zozeer een hack maar eigenlijk gewoon regel één: koop een goede tas. Ja, het is de investering waard. Ja, je slaat je zelf voor de kop als je drie maanden met een rottas op je rug loopt. Verdiep je van te voren goed in verschillende merken en hun verschillende lijnen, modellen en maten backpacks. Zo heeft Osprey backpacks de Aether en Ariel lijn met een speciaal rugpaneel dat extra ventileert, terwijl hun Aura en Atmos modellen een harness heeft die je meer steun geeft bij het dragen van een zware tas. Zorg dat je weet wat je zoekt voordat je in een winkel modellen uittest.

Niet vouwen maar rollen

Als je je tas inpakt, rol dan je kleding in plaats van dit te vouwen. Dit zorgt er voor dat je kleding minder kreukt en bespaart ruimte in je tas! Bonus tip: rol een deel van of gehele outfit samen in één rol: sokken, ondergoed en shirt. Zo hoef je in je tas minder te zoeken.

Allergieën en dieetwensen

Als je de taal in het land van bestemming niet goed spreekt, kan dat lastig zijn wanneer je specifieke eetbehoeften hebt.  Zeker wanneer het een ingewikkelde allergie betreft. Zorg dan dat je goed voorbereid bent. Neem kaartjes mee in verschillende talen die, desnoods met plaatjes, uitleggen wat je wel en niet mag eten.

Voorkom kabelspaghetti

Niets is zo vervelend als oortjes en kabels die in de knoop zitten. Wees gedisciplineerd als het op je kabelmanagement aankomt. Leer jezelf een slimme knooptechniek aan. En anders: brillenkokers zijn goede vervoerdoosjes voor je kabels!

Instant speakers

Als je geen speakers of boxjes bij je hebt, zet je telefoon dan in een kopje. Je hostel kamer is in een slag een stukje levendiger geworden!

Voorkom die jetlag

Jetlags zijn zonde van je tijd op reis. Als je een lange vlucht voor de boeg hebt, lees je dan in hoe je je jetlag kunt reduceren. Zo helpt het bijvoorbeeld om de dag van te voren een mega workout te doen.

De telefoon als geheugensteun

Gebruik je camera voor meer dan alleen maar selfies met mooi uitzicht. Je hostel, je hostel kamer nummer, je boekings referenties, alles wat je toch gaat vergeten, maak er een foto van!

Geef een reactie