Houd de tuin bij, ook buiten de zomer

In de zomer, wanneer alles in bloei staat, willen we dat de tuin er tiptop uitziet. Dan spenderen we er immers veel tijd in. Maar als je de boel niet bijhoudt, dan ben je met het mooie weer eerst nog bezig met de tuin opknappen voordat je ervan kan gaan genieten. En daarnaast heeft het ook voordelen om de tuin bij te houden in de koudere maanden. In deze blog vertel hoe en waarom je dat kan doen. Lees je mee?

Een bladervrije oprit, is zo geregeld

In de herfst en wintermaanden vallen er een hoop bladeren en sneeuw. Dit gaat altijd op je oprit liggen en dit geeft een onverzorgd uiterlijk. Je hoeft natuurlijk helemaal niet ieder blaadje weg te vegen maar door de oprit grotendeels vrij te maken, is te zien dat je hier aandacht aan hebt besteed. Ook in het geval van sneeuw wordt het oprijden gewoonweg makkelijker wanneer je niet tot je enkels in de sneeuw staat. Je kan dit met een veegmachine snel en makkelijk regelen.

Versier de boel wanneer bloemen dat niet doen

De donkere wintermaanden zijn vaak niet zo gezellig als de lichte zomermaanden. In de zomermaanden staan de bloemen in bloei, zoemt de tuin met het insectenleven en word je wakker met het geluid van fluitende vogels. Toch kan je je tuin wel gezellig maken, bijvoorbeeld door wanneer de tijd daar is kerstverlichting op te hangen. Dan heb je allemaal kleine lichtjes op de haag, dit zorgt meteen voor een hele gezellige en intieme sfeer. Plus, het geeft je huis en tuin gelijk een sprookjesachtige sfeer.

Koud weer is perfect voor onkruid verwijderen

Een ander deel, iets wat ik eerder al even benoemde, is het klaar maken van de tuin voor de zomer. Zo blijf je in contact met de tuin en wordt het geen seizoensgebonden bezigheid die een hoop tijd in beslag gaat nemen en waar je dan tegenop gaat kijken. Als je het hele jaar de tuin bijhoudt, scheelt dat enorm in werk en tijd. En je bent in de zomer gelijk klaar om te gaan genieten. Plus, onkruid groeit niet heel snel in de winter en is makkelijk te verwijderen. Daarnaast zorg je er op deze manier ook voor dat je in de wintermaanden nog steeds buiten bent en zo een frisse neus haalt en dat is goed voor de gezondheid.

Dus hup, stroop die mouwen op. Trek die handschoenen aan en ga de tuin in!

Geef een reactie