De voordelen van abonnementen bundelen op reis

Wanneer je op reis bent, wil je de vaste lasten laag houden. Je hebt immers niet zo lang en hard gespaard om vervolgens alles aan de vaste saaie dingen uit te moeten geven. Dat is waarschijnlijk allesbehalve de bedoeling van je reis. Helemaal wanneer je langere tijd weggaat. Dan is het handig om je abonnementen en andere kosten ander te verdelen of zelfs te bundelen. Wat ik daar mee bedoel en hoe dat gaat, leg ik je door middel van deze blog uit. Lees je mee?

Alles-in-1 abonnementen

Wanneer je een langere poos weggaat maar niet emigreert, moet je een aantal kostenposten overwegen. Zoals bijvoorbeeld, huur, internet abonnement, autokosten en ga zo maar door. Als je niet van plan bent je stulpje te verkopen of te verhuren terwijl jij de wereld ontdekt, zal er aan die kosten niet zo veel veranderen. Dus je zal het op andere manieren op moeten lossen. Bijvoorbeeld door middel van een alles in 1 abonnement. Zo hoef je niet op een moeilijke manier allerlei abonnementen vroegtijdig af te zeggen maar maak je van je telefoon, internet en televisierekening, een gezamenlijk ding. Vaak mag je namelijk niet opzeggen voor je abonnement tijd om is, maar omzetten is meestal geen probleem. Even navragen dus.

De bon op bestemming

Afhankelijk van de bestemming van je reis, kan je van tevoren inschatten of je veel of weinig kosten gaat maken als je eenmaal daar bent. Ga je duiken in de Caraïben dan mag je je spaarvarken wel stukslaan. De Caraïben is een gebied wat niet persé als heel goedkoop bekend staat en de activiteit van het duiken, kost altijd een hoop geld. Maar wil je nu tempels bezoeken in Zuid-Azië of de natuur zien in Afrika. Dan hoeft dit niet heel duur te worden. Goed, uitgebreide safari tripjes zitten er niet in als je de kosten wilt drukken maar je hebt een hoop opties voor verblijf en trips in verschillende prijsklassen. Zoek dit van tevoren uit zodat je een ruime schatting hebt van hoeveel geld je nodig gaat hebben eenmaal daar.

Voor veel mensen duurt het jaren om te sparen voor een tripje en er gaat dan ook een hoop voorbereiding aan zo’n reis vooraf. Zo’n dingetje als de kosten die thuis achterblijven, worden dan snel over het hoofd gezien. Natuurlijk heb je al wel gekeken wat je ongeveer kwijt bent daar. Maar heb je ook overwogen hoeveel het kan schelen als je andere landen bezoekt die misschien ook wel op jou ‘must see’ lijstje staan. Allemaal even over nadenken dus, voordat je dat ticket boekt.

Geef een reactie