Mijn vier-jarige nichtje verassen

Ze wordt over twee weken vijf jaar oud alweer, mijn lieve nichtje. We leven in een hechte familie waarin we elkaar sowieso iedere twee weken zien. Familiebanden zijn vaak hecht en onvoorwaardelijk, maar iedereen heeft vast wel eens een uit de hand gelopen kerstdiner meegemaakt, in sommige gevallen gaat dit anders. Dit is bij ons het geval. Wij houden iedere twee weken namelijk een soort kerstdiner, waardoor wij het gewend zijn.

Oom-nicht relatie

Onze band is ontzettend hecht. Maya en ik zijn als twee handen op één buik. Dit is misschien wel de meest unieke relatie die er bestaat. Voor de meeste mensen is het de langste relatie van hun leven, maar de relatie is ook emotioneel ambivalent. Het ene moment is je kleine nichtje je allergrootste vriendin, en op het andere moment kan je haar achter het behang plakken.

Maya

Een meisje van vijf houdt ervan om met poppen te spelen en om zichzelf te verkleden als prinses. Waar zij ook dol op is zijn Schleich paarden en Schleich boerderijdieren. Ze is er weg van! Ik heb haar ooit een paardje gegeven en daar speelt zij nog elke dag mee. Maya is de liefste, kleinste persoon die ik ken. We doen samen aan theekransjes met meneer Beer en mevrouw eenoog. We zitten aan een roze tafeltje en we spelen theekransje. Hier haalt zij haar geluk uit en ik als grote oom vindt het leuk om haar blij te zien. Zo doen we ook aan dans- en zang spellen. Haar vader en moeder zijn vaak druk en daarom pas ik vaak op Maya en haal ik haar ook op uit school. Dit vindt ze fantastisch, want ze weet dat ik met de bakfiets kom en dat vindt ze ge-wel-dig.

Verassing

Omdat Maya over 2 weken alweer vijf jaar wordt, wil ik haar groots verassen. Ik wil voor haar een groot Schleich boerderij kopen met allerlei paarden, koeien, kippen, varkens en nog veel meer dieren! Het wordt een groot park, die zij op den duur alleen nog maar kan uitbouwen en nog groter kan maken. Je kan deze producten namelijk makkelijk verzamelen, is ontzettend lastig om kapot te maken en de kinderen hebben er eindeloos lang plezier van. Ze hoeft niet alleen dieren te verzamelen, ze kan ook materialen verzamelen zoals zadels, paardendekens of rijsets. Ik ben bang dat zij voor haar zesde verjaardag gaat vragen of ze op paardrijden mag. Dit gaan wij natuurlijk voor Maya regelen, want ik wil wel de beste oom van de wereld blijven.

Geef een reactie