Leven in Hong Kong

Toen ik verhuisde van Amsterdam naar Hong Kong was dat natuurlijk een hele grote stap. Amsterdam is een stad maar Hong Kong is een wereldstad. Daarnaast zijn er natuurlijk ook gigantische cultuurverschillen tussen Hong Kong en het westen. Hong Kong is een voormalige Engelse kolonie en een stuk meer Westers dan de rest van China. Maar dat betekent niet dat het niet nog steeds een zeer Aziatische cultuur is. Het is die tweestrijd tussen de Westerse cultuur en Chinese cultuur in Hong Kong die ertoe geleid heeft dat er nu veel protesten zijn tegen de invloed van China. Maar daar wil ik niet op ingaan, ik wil ingaan op de leuke kanten van Hong Kong.

Winkelen en meer winkelen

Voor ik inga op de huidige onrust en protesten wil ik eerst ingaan op wat voor stad Hong Kong over het algemeen is. Het eerste wat je opvalt wanneer je in Hong Kong woont is hoeveel winkelcentrums er zijn en hoeveel luxeproduct winkels er zijn. Het lijkt wel alsof elke straathoek een sieradenwinkel, rolex winkel of bank is. Daarnaast zijn er ook gigantisch veel kledingwinkels waar de duurste kledingmerken ter wereld verkocht worden. Je ziet deze winkels overal maar vooral natuurlijk in het centrum. 

Dit is waar de beroemdheden en miljonairs van Hong Kong winkelen. Er zijn winkels zoals Dior, Versace, Armani en ook Japanse designers zoals Kenzo hebben er winkels. Deze winkels vind je vooral in het IFC en winkelcentrum Landmark. Je vindt in centraal Hong Kong ook de meeste westerse mensen. Dit is het zakelijke en dure district. 

Lokaal eten

Er zijn grote verschillen tussen rijk en arm in Hong Kong. Je zit dit ook in de restaurants. Omdat je in Hong Kong heel veel geld betaald voor een heel klein appartement en veel mensen geeneens een eigen keuken hebben is het normaal om dagelijks uit eten te gaan. Dit betekent dan ook dat er goedkope restaurants nodig zijn. Je kunt lokaal ontzettend goedkoop en lekker eten, bijvoorbeeld voor drie tot 5 euro. 

Qua drinken is de iced milk tea beroemd maar een cola of biertje is natuurlijk ook prima mogelijk. Wanneer je in centraal gaat eten kom je natuurlijk al snel bij de duurdere restaurants. Als je Westers wilt eten is dit ook vaak wat duurder. Als je wilt gaan feesten doe je dat in Lan Kwai Fong wat het bar district is. Daarnaast kun je ook naar een rooftop bar op een van de vele skyscrapers gaan.

Geef een reactie